Over mij

Het omzien naar en zorg dragen voor een ander zit me in mijn bloed. Wat ik niet goed geleerd heb is hoe ik goed zorg kon dragen voor mezelf en mezelf daarbij als waardevol kon gaan zien. De eerste 30 jaar van mijn leven was ik van dit laatste nog niet goed bewust en stond veel in teken van geven en doen. Dit heeft me veel gekost, maar ook ontzettend veel mooie herinneringen opgeleverd. Ik was gedreven in alles, maar struikelde regelmatig tijdens deze hardloopmarathon..

Al meer dan 15 jaar ben ik werkzaam binnen de hulpverlening. Eerst in een kindertehuis op de Antillen, later als sociotherapeut in de verslavingszorg en als groepsbegeleider in een schippersinternaat. Tijdens de 5 jaar dat ik werkte binnen het internaat ervoer ik dat ik weer de therapiekant op wilde, alleen had ik het idee de tools te missen die nodig waren om een ander werkelijk verder te brengen.

2007 was het jaar dat ik de post-hbo opleiding ben gaan volgen voor Ervaringsgerichte Relatie-en Gezinspsychotherapie en gestart ben met het opzetten van mijn praktijk. In datzelfde jaar ben ik getrouwd en werd ik zwanger van ons eerste kind. Vele praktijkjaren volgden en ook het krijgen en opvoeden van in totaal 3 kinderen en het opvangen van een puber-pleegdochter.

Een tijd van veel beweging, vrijheid en verantwoordelijkheden. Juist de balans krijgen tussen vrijheid en verantwoordelijkheid is een hele uitdaging geweest. Vaak ging het mis, maar op dit moment is het iets waar ik me steeds sterker in voel. Ik heb zelf ervaren hoe het is om temidden van alle verantwoordelijkheden van alledag en alle relaties jezelf niet te verliezen.

Pas de laatste 10 jaar ben ik gaan leren wat het is om te voelen wat ikzelf nodig heb en dit temidden van een tijd waar nog meer verantwoordelijkheid om me rustte als voorheen. Het was en is een weg van vallen en opstaan om te komen tot een evenwichtig persoon die geleerd heeft hoe zorg te dragen voor de ander en mezelf daarbij net zo belangrijk te achten.

Ik ervaar steeds meer vrijheid in mezelf en ben gedreven deze rust en vreugde door te geven aan anderen. Elk gesprek is voor mij weer een bijzondere en vreugdevolle ontmoeting. Temidden van het verdriet en de wanhoop die ik tegenkom is daar die verbinding tussen 2 mensen die maakt dat er ruimte komt voor hoop en verandering!

Ik schaar mijn beroep onder de ambachten der kunst. Het is als het maken van een schilderij, met dat verschil dat het instrument wat ik heb niet een verfkwast is, maar ikzelf.  Daarin laat ik me leiden door mijn intuïtie, creativiteit, openheid, gevoeligheid en passie. Het geloof in God is de bron van waaruit ik put. Wanneer jij niet gelooft zal je merken dat mijn geloof geen belemmering is voor de therapie, eerder een enorme toevoeging.

Ik nodig je van harte uit kennis met me te maken en te onderzoeken of ik een schakel kan zijn in jouw leven die jou een stukje verder op weg helpt..

Ervaringen

Opleidingen

  • Ervaringsgericht Supervisor
  • Post-Hbo Ervaringsgerichte Psychosociale Therapie en de Masterclass Gestaltexperiëntiele (gezins) Psychotherapie
  • MWD Maatschappelijk werk en Dienstverlening (propedeuse) en vervolg SPH Sociaal Pedagogische Hulpverlening

Cursussen

  • Traumatherapie (TPM)
  • Verslavingszorg
  • Pleegzorg
  • Hechting
  • Loyaliteit (pleegkids versus biologische ouders)
  • Cursus ‘Vreugde Versterkt’ van Prepare4Joy
  • Cursus ‘Vreugde Verbind’ van Prepare4Joy

Lidmaatschappen

Aangesloten bij de NVAGT,  EAGT en RBCZ
Inschrijfnummer K.v.K. 20 155 785
http://therapeutvinden.datzitzo.com
Aangesloten bij: Landelijke Organisatie voor Coaching in het Onderwijs (www.coachingvoordocenten.com)