Therapie

Er zijn veel verschillende soorten therapie.
Dit is wat ik jou kan aanbieden.

Relatie therapie

Je partner zou de persoon moeten zijn die het dichtste bij je staat. Wanneer de relatie helemaal niet zo verbindend is, kan je veel pijn en tekort ervaren. Er kunnen veel zaken misgegaan zijn in de relatie zoals vreemdgaan, een pornoverslaving, contactloosheid, agressie,… Deze pijnlijke zaken kunnen zoveel teweeg hebben gebracht dat jullie niet meer weten hoe verder te gaan.

In mijn werk als relatietherapeut heb ik mogen ontdekken hoe snel, effectief en helend relatiegesprekken zijn. Daarbij snijd het mes aan twee kanten: jullie worden je beiden bewust van waar het misgaat in de relatie, maar ook van wat jullie persoonlijke aandeel daarin is.

Dit alles vind plaats binnen een veilige sfeer van acceptatie waarbij ik jullie zal helpen het oordeel naar elkaar om te zetten naar het weergeven van jullie behoeftes, verlangens en het delen van pijn. Daarbij coach ik jullie in de manier waarop jullie op elkaar reageren.

Gezinstherapie

Moeilijk gedrag bij kinderen komt nooit zomaar uit de lucht vallen en is vaak een compensatie voor wat er op een ander vlak misgaat. In plaats van alle aandacht op het ene kind te richten, zal ik met jullie kijken naar wat er gebeurt binnen het gezinssysteem en hoe alle leden op elkaar reageren. Dan zal duidelijk worden waar de kern van het probleem zit zodat jullie deze als gezin kunnen aanpakken.

Het kan ook zijn dat ik (eerst) een traject met jullie als partners zal aangaan om mogelijke knelpunten in de relatie eerst weer op de rit te krijgen.

Graag help ik jullie als partners en als gezin weer in balans te komen met elkaar en gezonde posities ten opzichte van elkaar in te nemen.